Dag 4 – 15. mai

North Yorkshire Moors og Aidensfield.

Av Sissel Idsøe og Bente Midjås.

På veien over de berømte lyngheiene  banket hjertene i bussene raskere som vi nærmet oss selve kjernen i the Heartbeat country.  Dessverre var det ikke blomstringstid på heiene. Det må være litt av ett syn sensommers når lyngen står i blomst!  Bussen kjørte trofast framover til den lille landsbyen vi bare måtte besøke. Følelsene løp løpsk både foran og bak i bilen. 

Lørdagskveldens høydepunkt ble endelig virkelighet!  Vi fikk se Aidensfield!  Som altså heter Goathland og er ei veistripe i lyngheiland.  

På hver sin side av stripa fant vi Aidensfield Garage/Scripp’s Funeral Services og Aidensfield Arms (Gothaland Hotell). Ingen Scripps var til stede, men bilene var parkert utenfor så han kunne ikke være langt unna.  I Aidensfield Arms fikk vi sneket til oss litt flytende, vi bare måtte! På veggen hang et skilt hvor pubverten for ett pund solgte et hefte med de 20 mest spurte spørsmål om serien.  Med svar. 

De lokale næringsveiene var utvidet med en ivrig suvernirhandel. Avsetning fikk de, for stripa var full av folk med kamera på magen.  ”Landsbyen” har funnet sin plass på turistkartet.  Det bør også nevnes at den lokale jernbanestasjonen vises i Harry Potter filmene! 

Følg fra nå av nøye med på lørdagskvelden.  Kanskje ser du din lokale lærer på skjermen!