Dag 1 – 12. mai 

Overnatting på Birdoswald Roman Fort

Eldbjørg Røstvig

Birdoswald Roman Fort var et av de 16 romerske fort langs Hadrian`s Wall.  Romerske soldater/bygningsarbeidere kom hit i år 122 . Romerne regjerte her i nesten 300 år, til 410.  I 1996 fant arkeologer rester av en neolittisk bosetting som viser at det har bodd folk her i 2000 år, ja, kanskje så lenge som 4000 år. Det ser ut som om romerne har plyndret gravplassen, for så å bruke den til søppelplass.  

På vei til middag i GilslandMiddagen om kvelden måtte inntas i landsbyen noen kilometer unna. Turen dit var også en spesiell opplevelse. Vi spaserte på en sti som gikk delvis langs Hadrians Wall, dels over jorder med sauer, over en elv og gjennom en gårdsplass.
Og - uten gatelys! selvfølgelig i mørke/halvmørke hjemover.  

 

                    ...... til fest.......

Det var selvfølgelig ganske spesielt å overnatte på et sted så fullt av gammel historie. Det ble ikke mindre spesielt av at vi sov på to rom, syv damer i køyesenger med kun en dusj og ett do, og de fire mennene på et tilsvarende rom i etasjen over. Det sier litt om damenes samarbeids- og tilpasningsevne at morgentoalettet gikk knirkefritt!!  At vedkommende som stod for vekkingen hadde glømt å stille klokka på mobilen slik at den ringte kl. 0600, kommer under kategorien morsomme tilbakeblikk. Der var ingen sure miner, bare latter.  
Frokosten ble inntatt på benker langs langbord i matsalen. Godt smakte det, selv om vi måtte se langt etter eggene!